Toveren zonder toverstokje

Je weet toch dat ik Troostberen Workshops geef? Afgelopen zaterdag mocht ik er weer een geven. Net zo goed als ik me er op verheug, vind ik het ook altijd een beetje spannend. Een gezonde spanning is het. Ik mag kindjes helpen met moeilijke gevoelens als angst en verdriet bij pesten, gemis, gevoeligheid etc. En ik wil dat altijd goed doen.

Ze zijn altijd zo verrast, die kinderen. Ik heb namelijk ‘gouden’ stoelen en roze koeken. En ze krijgen hun drinken uit champagneglazen. Ze vinden dat geweldig. En ik ook. Ik geniet daar net zo hard van mee. Zaterdag heb ik Jasper leren kennen. Een tof manneke van 6 jaar. Het was een kei toffe workshop. We hebben veel gelachen en gespeeld. En tussendoor zijn we op een luchtige manier bezig met de reden(en) van zijn Troostbeer.

Nou denk je misschien, waar wil ze naar toe. Eigenlijk weet ik dat zelf ook nog niet helemaal. Ik ben zo enthousiast over mijn ervaring van zaterdag, dat ik het graag met je wil delen. Ik vertrouw er maar op dat dit verhaal vanzelf een bepaalde kant op gaat. Dat doe ik meer in mijn leven. Vertrouwen. Heb jij er ook vertrouwen in dat het goed komt?

Toen ik kennis maakte met dit gedachtegoed stond ik er heel anders in. Ik dacht toen dat wanneer ik maar vertrouwde, ik verder niets hoefde te doen. Op een manier is dat waar, maar je moet wel in actie blijven. Nu, achteraf, moet ik zo met mezelf lachen om mijn overtuiging die ik toen had. Maar het idee dat de deurbel gaat, en je in ontvangst kunt nemen waar je zo naar verlangt, is wel heel aantrekkelijk. Toch?

Maar toch, het maakte mij niet gelukkig. Ook dat heb ik ervaren. De deurbel gaat niet. Niemand kwam het mij brengen. En het wachten gaf mij geen voldoening. Maar, heb jij ook wel eens gemerkt dat je iets krijgt waar je op hoopte of waar je naar verlangde? Zomaar, out of het niks? Weet jij nog hoe je dat geregeld hebt? Of anders gezegd, hoe je dat gecreëerd hebt? Ik geloof namelijk dat wij zelf onze eigen realiteit creëren.

Zonder al te zweverig te willen zijn, want dat heb ik al lang geleden achter me gelaten, wordt het ook wel de wet van de aantrekkingskracht genoemd. Of een ander noemt het een bestelling in de kosmos doen of contact met het universum leggen. Het maakt niet uit hoe je het noemt.

Op deze manier heb ik mijn roomboterdroomhuis gecreëerd. Ik startte met de wens. Die kreeg in mijn hoofd vorm door te bepalen waaraan het huis moest voldoen. In die tijd maakte ik kennis met Pinterest. Een dankbaar medium voor plaatjes over o.a. huisinrichting. Ik plakte een heel boek vol over hoe en met welke kleuren ik mijn huis wilde inrichten. Ook het financiële deel werd in een structuur n gegoten. En ondertussen was ik bezig met mijn zoektocht. Hier en daar stelde ik bij, maar uiteindelijk stapte ik mijn huidige huis binnen en werd ik verliefd. Dit huis is mijn huis. Het past mij als een op maat gemaakt jasje.

Wat ik dus wil zeggen is dat je in staat bent om precies dat te creëren waar je naar verlangt of wat je wenst. Dat is zo cool. Het is als toveren zonder toverstokje. Toveren zonder glazen bol. Het is toveren met geloven, vertrouwen, in actie blijven en letten op signalen. De wens of je verlangen uitzenden vanuit vertrouwen en liefde. Alsof het er al is. En dan is het de kunst om die boodschap niet te overschaduwen met negatieve gedachten of gevoelens. Want dan krijg niet wat je graag wilt.

En zo kom ik ook weer terug bij de Troostberen Workshop. Ik vertrouw er altijd op dat ik het beste van mezelf geef tijdens de workshop. Ik vind het belangrijk dat de kindjes zich op hun gemak voelen en plezier hebben in het maken van een Troostbeer. En soms bevestigd de reactie van een klant mijn gevoel van vertrouwen in hoe ik kinderen wil helpen.

“Jasper stond vanmorgen op met de vraag wanneer hij bij jou nog eens iets kon doen. En geloof mij, van Jasper is dat het mooiste compliment dat je als persoon kan krijgen. Katleen”

Dan kan ik alleen maar intens dankbaar zijn. En voor de toekomst nog meer vertrouwen op wat ik mag doen.

Ik ben eigenlijk wel benieuwd waarin jij vertrouwen hebt in jouw leven. Wil je dat hieronder delen?

Volg Krachtig Anders via