Verrukking op de valreep

Heb jij dat nou ook wel eens? Dat je een structuur voor jezelf bedacht hebt, maar je voelt dat het niet werkt? Ik had voor mezelf een structuur bedacht om te bloggen en video’s te delen. Maar ik voelde deze week dat ik iets zou gaan missen. En dat iets is het lekker ongedwongen schrijven over de dingen die ik mee maak, wil doorgeven of leer. Ik was voornemens om mijn video’s ook te gebruiken als blog. Leuk idee en tijdbesparend. Maar dat is ‘m nu niet voor mij. Dus ben ik tot een andere structuur gekomen.Moest ik wel nog ff op de valreep een verhaal schrijven. Zie je ‘m ook? ‘ff moeten schrijven’. Ook zo’n lekker structuurtje 🙂 Wat ik ga doen is lekker wekelijks blijven schrijven en dan doe ik een aankondiging naar mijn nieuwe video.  

En er is meer (het lijkt wel sinterklaas). Want als je namelijk member wordt van de besloten facebookgroep “Laat je dromen niet verPESTEN”, dan kun je op een veilige manier jouw vragen stellen, je verhaal vertellen, of lezen hoe anderen met de dingen in hun leven om gaan. Als jou dat wat lijkt, ben je van harte welkom. Klik daarvoor op deze link en word ook een member.

Gisteren had ik een gesprek met iemand die bezig is met iets nieuws in de wereld te zetten. En niet zomaar iets nieuws. Maar echt iets van mega omvang. Maar waar ik nou zo ontzettend blij van werd, is de energie die daar rond hangt. Dat gevleugelde enthousiasme en de verruktheid waarmee ze daarover vertelde. Over de mogelijkheden en hoe ze het voor zich ziet. En dat is zo aanstekelijk.

Als ik dan naar mezelf kijk, dan voel ik wel dat ik op het stukje van de echte verbinding met verrukking nog wel wat te halen heb. Ik bedoel, mezelf kan ont-wikkelen. We hebben allemaal onze dingen in het leven waar we van mogen leren en waar we in kunnen groeien. En van het één wil je soms wat meer dan van het ander. Verruktheid gaat over creëren. Over je dromen waar maken en andere mensen helpen. Over iets in de wereld creëren waarvan je voelt dat het jouw ding is. Iets waarvan je helemaal blij en gelukkig wordt. Waar je je dus verrukt over voelt. Voel jij ‘m ook?

In de video van deze week vertel ik onder andere hoe gepest zijn jou heeft geleerd jezelf te beschermen door je af te sluiten. Maar eenmaal volwassen, dient dat beschermingsmechanisme je niet meer. Want het gedrag uit zich vanuit een aangeleerd patroon, en niet hoe je er op een volwassen manier mee om gaat. En daar zit voor mij nog wel een oud stukje. Ik sta mezelf namelijk weinig toe om verrukt te zijn. Ik denk dat ik mijn verrukte momenten wel op één hand kan tellen. En mocht je mij kennen en er schiet jou iets te binnen over momenten dat ik verrukt was, laat het mij dan zeker weten. Herinner je ook even jouw eigen momentje van verrukking. Count your blessings, het zijn er misschien wel meer dan we hebben onthouden.

De momenten van verrukking die ik mij kan herinneren gaan bijvoorbeeld over de giften die ik mocht ontvangen toen Krachtig Anders nog een project was. Ik kon niet geloven hoe ruim vrijgevig mensen kunnen zijn, zelfs als ze je niet kennen. Dat waren echt wel momenten van verrukking. Net als het slagen van de crowdfunding. Maar ook het uitbrengen van het boek was er één. Een boek dat heling bracht aan de mensen die hun verhaal verteld hebben. Maar ook een boek om anderen te inspireren.

Mijn laatste momentje van verrukking is dit. Ik wijk van mijn perfecte structuur af. Ik sta mezelf toe om mijn gevoel te volgen in plaats van mijn hoofd.

Wat was jouw laatste momentje van verrukking?

Volg Krachtig Anders via