Wat spaken met latjes te maken hebben

Deze keer een dag later en geen uitgebreid verhaal. Misschien ken jij het ook wel. Je wilt zoveel, er gebeurt zoveel en het lijkt of je ook nog heel veel moet. Dan loopt het spaak. En dat is wat er dus bij mij is gebeurd.

Ik ben tussen de bedrijven door bezig om weer die balans te creëren. En de juiste energie. En weet je wat nu zo fijn is? Het mag er ondertussen allemaal zijn. Jaren heb ik gevochten tegen wat ik allemaal niet mocht van mezelf. Of anders gezegd, wat ik allemaal moest van mezelf. Niet dat ik nu wel alles mag van mezelf. Ik heb best nog wel wat latjes te verleggen. Maar dat is niet erg.

Heb jij ook zo van die latjes die hoog liggen en die je van tijd tot tijd confronteren met jezelf? Het is best interessant om eens te kijken waar jij je teugels nog strak gespannen hebt, en dat eigenlijk niet wilt. Komt dat voort uit jouw pestverleden? Door wie of wat heb je jezelf aangeleerd dat die latjes zo hoog moeten liggen? Dienen ze jou of hinderen ze jou?

Latjes lager leggen is een proces van bewust worden en jezelf toestaan dat het anders mag. Dat is lekker makkelijk gezegd, maar eigenlijk is het dat ook. Want het niet toestaan houdt de spanning hoog, je schaamte in stand en de weg naar jezelf nog heel lang. Mijn latje van deze week was mijn verhaal een dag later te schrijven. 

Wil je graag een latje lager leggen, schrijf dan eens op welke latjes je lager wilt leggen. Kies er de gemakkelijkste uit en ga eens kijken wat je anders kunt doen in een bepaalde situatie. Misschien wil je wel een keer een hele dag in je bed blijven liggen. Of je wilt een keer ‘nee’ tegen iets of iemand zeggen. Je wilt misschien een keer expres te laat op je werk komen.  Het hoeven geen grootse dingen te zijn om mee te beginnen. Misschien kun je een keer briefjes maken waarop je dingen schrijft die je een keer wilt doen, maar waar je je nog niet comfortabel bij voelt. Verras jezelf door dan bijvoorbeeld maandelijks of wekelijks een briefje uit te voeren.

Laat je weten welk latje jij verlegt?

Volg Krachtig Anders via