Van gepest naar geluk(t)

Deze week een verhaal over de workshop ‘Van gepest naar geluk(t)’. Soms ben ik wel eens geneigd om te zeggen dat je pas gelukkig kunt worden als je iets ernstigs hebt meegemaakt. Binnen het verhaal van Krachtig Anders gaat dat natuurlijk over pesten. Maar de gedachte is wat kort door de bocht. Ik gun het trouwens niemand om iets ernstigs in zijn of haar leven mee te maken. Maar aan de andere kant, zijn het wel vaak de ernstige situaties die ons bewust doen worden wie we zijn en wat we graag willen.

Zelf heb ik lange tijd mijn leven laten bepalen door mijn pestverleden, ook al was ik bezig met persoonlijke ontwikkeling. Ik had het gepest zijn behoorlijk verdrongen, terwijl ik wel dagelijks de gevolgen ervan ervoer. De onzekerheid, geremdheid, groepsangst, niet durven opkomen voor mezelf, heel veel situaties goedpraten, aangevallen voelen. Dit is een greep uit mijn ‘assortiment’ van negatieve invloed.

Met de workshop wil ik jou helpen. Want als je je onder andere herkent in wat ik hierboven heb geschreven, dan gun ik je de gelukkige kant van het verhaal dat jij jezelf vertelt. Ik ga wel eerlijk met jou zijn. In één dag kom je niet van gepest naar geluk(t). Iemand anders ook niet. Maar ik kan je wel helpen om je bewustwording te vergroten en jou vanuit mij en de groep de steun te bieden die jij nodig hebt om jouw volgende stappen te gaan nemen. En iedere kleine stap is er één.

Mensen die mij kennen weten dat ik creatief ben. Letterlijk en figuurlijk. Voor mij is creativiteit belangrijk om mijn innerlijke wereld naar buiten te brengen. Het is communiceren op een andere manier. Creativiteit is namelijk de taal van het hart. En ook dat is onderdeel van de workshop. Hoe leuk is het om te ontdekken welke manier van communiceren bij jou past.

Als jij voelt dat dit met jou resoneert en dat je wel eens samen met andere gepesten wilt werken aan het ombuigen van de impact van pesten op jouw leven, dan is deze workshop iets voor jou. We werken trouwens in een kleine groep voor de intense positieve impact.

Volg Krachtig Anders via