Als jij nog maar één ding zou kunnen doen, wat zou dat dan zijn?

Elke dag, elk moment, kunnen wij kiezen. We hebben alles in ons om te creëren. En toch laten we onszelf tegenhouden door van alles en nog wat. Gedachten, gevoelens, angsten, overtuigingen. Het zijn allemaal blokkades waarmee je jezelf beperkt om te zijn wie je wilt zijn. Of om te gaan doen wat je eigenlijk graag wilt doen. Hoeveel kansen heb jij al aan je voorbij laten gaan?

Ik ken het van mezelf ook. Ook al heb ik er tegenwoordig vele malen minder hinder van dan voorheen. Wat ik heb ontdekt, is hoe ik mezelf die vrijheid kan gunnen. En dat heeft alles te maken met het naar binnen gaan en opruimen wat niet meer dient. En dat is soms gemakkelijker gezegd dan gedaan. Maar het is niet onmogelijk. Jij kunt dat ook.

Als ik bij mensen zie wat het met ze doet als ze door hun barrières breken, is werkelijk fantastisch. Er hangt een prachtige gloed over de mensen, gelaatstrekken worden zachter, verbindingen worden sterker en intenser. Maar vooral zie ik veel opluchting en vreugde. Er is meer verlichting en vrijheid. En dan komen de geïnspireerde acties.

Het vraagt moed om door zo’n barrière te breken. Want vaak zijn ze al lange tijd omhuld met schaamte, onzekerheid, minderwaardigheid en misschien wel moedeloosheid. Wat heb jij al geprobeerd om jouw leven leuker te maken? Of toch op z’n minst gemakkelijker? Ik heb ontdekt dat het doorbreken van de barrières en de weg naar binnen, de enige manier is om tot jouw hartenwens en zielsverlangen te komen.

Het begin van die weg is het gevoel dat jouw leven niet compleet is. Dat je bijvoorbeeld voelt en ervaart dat je steeds in eenzelfde soort situaties terecht komt. Dat je het gevoel hebt aan het leven te moeten trekken, terwijl je het bij anderen vooruit ziet gaan. Het hoeft niet altijd iets heel duidelijks te zijn. Het kan ook een gevoel zijn dat je niet kunt duiden. Zo’n gevoel dat er iets over je heen hangt dat jou bijvoorbeeld een continue gevoel geeft van zwaarte, of treurnis, of tekort. Het zijn maar enkele voorbeelden. Alles begint met de gewaarwording en het herkennen van dit soort van gevoelens.

Misschien ben je al bezig met bewustwording. Dan kun je al ervaren wat ik bedoel met wat hierboven allemaal staat. Als je nog niet zo bekend bent met bewustwording, dan kunnen dit soort signalen het begin zijn van jouw bewustwording. Een nieuw begin van iets moois. Want hoe groter jouw bewustwording, hoe groter de grip op jouw leven en het Plezier, de Liefde, de Eenvoud en de Kracht zich zullen laten zien. Het is de weg naar jouw plek op deze aarde. De weg naar de beste versie van jezelf. De weg naar wie jij graag wilt zijn.

Na de herkenning volgt het proces van erkenning. Het moment dat je er klaar voor bent om er iets mee te doen. Soms kan dat best wel even duren. Misschien is het gevoel van jouw blokkade nog zo comfortabel of hebbelijk om mee te leven, dat het niet nodig is om die aan te kijken. Misschien voel je je nog niet ellendig genoeg om er echt iets mee te doen. Wij mensen lopen het liefste weg voor onze pijn. Niemand wil pijn. Maar in onze persoonlijke ontwikkeling is de weg van het aankijken van onze blokkades de enige weg naar liefde en vrijheid. Op weg naar dat comfortabel leven waar we allemaal naar verlangen.  Ook al denken wij vaak dat pijn van buiten komt, onze pijn creëren wij meestal zelf. Je maakt allerlei bedenkingen. Je laat je leiden door emoties. Je reageert je af op anderen. Je loopt weg voor confrontaties. Maar daarmee houd je je weg van jezelf.

Het is volkomen menselijk en heel begrijpelijk dat we zo reageren. Juist omdat we geen pijn willen voelen. Alles wat jij hebt meegemaakt is de bodem voor de dag van vandaag. De manier van opgroeien. Je sociale omgeving. De ervaren (on)veiligheid. Jouw pestverleden. Alles. Zelfs het margrietje in het grasveld kan een bijdrage hebben geleverd aan hoe jij je vandaag voelt. Het is alleen niet meer de weg zoals jij jezelf gelukkig kunt maken. Het is tijd om jouw mind om te draaien. Om jouw bewustzijn te vergroten en jezelf de liefde te gunnen die jij bent.

Ik schrijf dit niet helemaal zomaar. Ik ben bezig met iets nieuws en daar vertel ik je binnenkort graag meer over. Wil je niets missen, schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrieven. Het kan jouw leven zomaar veranderen.

Volg Krachtig Anders via