Friends with benefits. Dat wil ik!

Het is ontdekken.

Het is aftasten

Het is intens

Het is liefhebben

Het is loslaten

Het is groeien

Het is beleven

Het betekent zoveel meer dan een gewoon iemand kennen.

Oh, maar wacht even. Jij leest dit heel anders leest dan dat ik het bedoel. Maar ik deed dat natuurlijk met opzet. Hahaha

Vandaag wil ik je iets vertellen over vriendschappen. Sommigen zijn zeldzaam. Sommigen komen en sommigen gaan. Maar echte vriendschappen blijven bestaan.

Jaren geleden verdween er ongewild iemand uit mijn leven. Reden? Niet bekend. Nou was ik een tijdje geleden mijn adresboek aan het doorlopen, en kwam ik haar weer tegen. Omdat ik geen idee had wat indertijd de reden was dat we elkaar niet meer zagen, voelde ik mij vrij om een kort berichtje te sturen. Ze was zo blij om van mij te horen.

Jaren geleden verdween er iemand ongewild uit mijn leven. Reden? Teleurstelling. Het is alweer een paar jaar geleden dat zij zich vrij voelde mij een kort berichtje te sturen. Het was lente en ze organiseerde een feest. “Het is al te lang geleden, dus kom naar het feest om het leven te vieren”. Ik was zo blij om van haar te horen.

Ik heb het dus op beide manieren ervaren. En beide keren voelde het zo fijn om elkaar weer te spreken en te zien. Soms gebeuren er dingen in het leven waardoor we geraakt worden en niet in staat zijn om het met de ander te bespreken. Achteraf beschouwd vaak om onbenulligheden. Maar soms gebeurt het gewoon.

Is er zo ook iemand uit jouw leven verdwenen? En hoe kijk je nu naar de situatie? Door de tijd heen ben je meestal alweer gegroeid als mens. Je hebt misschien van alles meegemaakt en de relativiteit van het leven leren kennen. Hoe schuldig, boos, verdrietig of verontwaardigd ben je nog? En is dat nog relevant? Hoe belangrijk was en is die persoon in jouw leven?

Wij maken allemaal van alles mee in ons leven. En het is niet erg om je te vergissen. Vergissen is menselijk, zegt een spreekwoord. Maar als we de moed, de mildheid en de liefde aanspreken, dan kunnen we samen mooie dingen doen.

Want dat is het. Een vriendschap is waardevol en dierbaar. Een vriendschap is onvoorwaardelijk. Een vriendschap is er in goede en slechte tijden. Een vriendschap nodigt uit tot groei, plezier, delen en ervaren.

En daarom vier ik vandaag mijn vriendschappen. Doe je mee? Bedenk een leuke manier om jouw vriendschappen te vieren.

Volg Krachtig Anders via