Schrappen Schrappen Schrappen

Ik ben echt knetter trots op mezelf dat ik webinars geef. Want plotseling ben je dus zichtbaar voor iedereen die zich daar op inschrijft. En dat voelt best wel heel kwetsbaar. Iedereen kan namelijk op je reageren; complimentje geven, feedback geven of kritiek geven. En ik vind het het meest eng dat ik kritiek van vreemden kan krijgen op wat ik zeg of doe. Maar tot nog toe ben ik dus lekker knetter trots en blij met alle actieve aanwezigen.

Tijdens een training, o.a. over webinars werd er een webinar geanalyseerd. En oh oh oh, wat voelde ik mij een groentje. Ik dacht meteen mijn webinars maar te annuleren en ze ver voor me uit te schuiven zodat ik ze kon perfectioneren. Ha ha ha. En dat is dus precies hoe het niet werkt. Maar daar is de perfectionist in mij het helemaaaaaal niet mee eens. Maar weet je wat ik twee dagen laten dacht? Just do it! Be yourself and have fun!

Ik startte met herschrijven van het webinar. En van het een kwam het ander en plotseling had ik me toch een berg werk op m’n bordje liggen..Zoveel, dat ik door de bomen het bos niet meer zag. Ik was bijna mijn hele onderneming aan het herpositioneren. En dan komt er altijd wel weer iemand van buiten die mij even terugfluit, en ik kan zeggen: ‘ Oh jee, deed ik het weer.’ Want dat is mijn valkuil. Teveel willen doen in korte tijd. En dan dus ook nog dingen doen die op dat moment helemaal niet belangrijk zijn, maar wel zo lijken.

Herken je jezelf hierin? Het idee hebben dat een ander het beter doet dan jij? Dat je harder gaat lopen en creëren om het nog beter te maken, maar daardoor meer werk creëren? Angst hebben om helemaal jezelf te zijn?

Weet je, het is oké. We ervaren het allemaal in ons leven. En dan is het zo fijn als je mensen in je omgeving hebt die je weer even met de voeten op de grond zetten. En je herkent het waarschijnlijk ook wel dat je het bij een ander eerder herkent dan bij jezelf. Of, wat ook kan natuurlijk, dat je het zó goed van jezelf kent dat je er inmiddels een manier voor hebt gevonden om er goed mee om te gaan. 

Doordat ik mezelf zo had lopen opdraaien, kon ik niet anders dan mezelf rust gunnen. Ik pakte een pen en begon te schrappen in mijn actielijst. Ik nam een dag vrij om tot rust te komen. Ik schrapte nog meer en nog meer, totdat er bijna niets anders overbleef dan het volgende webinar. Ik ervoer rust en overzicht, en de tintelingen voor dat webinar. Want ik wil er toch het beste aan geven, fluistert de perfectionist. Ik heb hem vriendelijk bedankt en even op verlof gestuurd, zodat ik vanuit liefde op een speelde en vreugdevolle manier mijn weg naar innerlijke kracht kon delen. 

Volg Krachtig Anders via