Wonderen bestaan echt

De afgelopen maand heb ik in een roller coaster gezeten. Het was een intense reis van loslaten en ontvangen.

Jaren en jaren en jaren heb ik mij diep van binnen eenzaam en in de steek gelaten gevoeld. En het was afgelopen maand dat ik mij daar op een nieuwe en nog intensere manier heel bewust van werd.

Met open armen heb ik mij overgegeven aan alles wat zich aandiende. En in alles voelde ik mij zowel diep alleen als ook gedragen.

Op een diepte in mezelf die ik nog niet kende kon ik mij met mijzelf verbinden. En het was daar dat ik kon loslaten en kon gaan creëren in liefde.

Op een bijna miraculeuze manier creëerde ik mijn deelname aan een retreat afgelopen weekend, een wonder en cadeau. Mezelf vergeven voor wat ik mezelf allemaal heb aangedaan in mijn leven, was wat ik wilde.

En oooooooh, mijn dankbaarheid en vreugde kan niet groter zijn dan dat te ervaren. De kracht, de liefde en de creativiteit die dan loskomt is bijna niet te beschrijven.

Maar ook het bad van liefde en de kracht van de groep waar ik deel van mocht uitmaken. Het weten en voelen dat ik, net al vele anderen, het niet alleen hoef te doen. En niet te vergeten de vreugde van al dat delen.

Wat ik van mensen hoor is dat ze zich vaak alleen voelen met gevoelens van bijvoorbeeld hoog gevoeligheid of zich niet begrepen voelen. Wat ik ook hoor is dat ze niet alles met anderen kunnen delen. Zelfs niet als het goede vrienden zijn.

Wat ik vaak van mensen hoor is dat ze in de chaos in en om zich heen niet de rust kunnen vinden waar zo’n behoefte aan is. Het vraagt moed om in die chaos in liefde voor jezelf te gaan staan. Dat is waar de angst wordt ervaren waardoor de relatie met de ander vertroebeld kan raken.

Wat ik vaak merk is dat mensen ongeduldig zijn. Daardoor saboteren ze zichzelf omdat ze met het hoofd tussen het gevoel en de overgave gaan zitten. Ze belanden vaak in een vicieuze cirkel, waar moeilijk aan te ontsnappen lijkt.

Wat ik ervaar is dat we allemaal hetzelfde zijn in onze ervaringen. Wij willen allemaal leven vanuit die volle overtuiging dat we mogen zijn wie we zijn. Dat wij liefde mogen geven en ontvangen.

Wat ons het meeste tegenhoudt om dat te doen, zijn onze angsten, gedachten, schaamtes. Maar we kunnen het laagje voor laagje transformeren naar onze ware ik, die leert zichzelf lief te hebben in alle oude en nieuwe situaties.

Ik merk aan mensen hoeveel moeite het ze kost om mild voor zichzelf te zijn. Velen leven nog volgens verwachtingen van anderen en/of ingesleten patronen. Dat maakt moe en put uiteindelijk uit.

Jezelf de moed gunnen dat alles er mag zijn wat zich aandient, is jezelf een groot cadeau geven. Het ben jij zelf die al alles in zich heeft om van jouw leven jouw kunstwerk te maken. You only have to create your own excitement.

Er is niets fijners dan in een veilige omgeving te zijn, waar je angsten, gedachten en schaamtes als kracht worden ervaren. Juist door het aangaan van de duisternis in jezelf, creëer je ruimte, verbinding, liefde, eigenwaarde, creativiteit en persoonlijke groei.

En vaak sneller dan je denkt.

Volg Krachtig Anders via