5 manieren om jouw authentieke zelf te leven

Ben jij authentiek?

Het is maar een vraag. En het is helemaal niet erg als je daar geen ja op kunt antwoorden. Authentiek zijn gaat over trouw zijn aan jezelf. Over leven wie jij diep van binnen echt bent. Zo binnen zo buiten, zo buiten, zo binnen. Alles wat wij als mensen in ons leven meemaken en ervaren, bepaalt mede wie wij zijn. Niet gek dus, als je wel eens het gevoel hebt niet jezelf te zijn. Dat komt omdat externe factoren, een al dan niet grote impact op ons leven hebben of hebben gehad. Wie wij werkelijk zijn, zijn we daardoor anders gaan beleven en dus ook anders gaan leven. We zijn de verbinding daardoor in meer of mindere mate verloren.

Om weer in verbinding te komen met jou authentieke zelf, geef ik je hieronder 5 manieren die je helpen om weer verbinding met je authentieke zelf te maken. 

1. Voel waar jij blij van wordt

Als je voelt waar je blij van wordt, dan reageert jouw hele systeem daar op, tot ver buiten je persoonlijke grenzen. Het is hartentaal. Anderen pikken dat ook op. Het kost je dan geen moeite om ervoor in actie te komen. Anders gezegd, je kunt zomaar het gevoel hebben dat het allemaal vanzelf gaat. Dicht bij blijheid ligt ook vreugde. En die combinatie geeft je vleugels. Je zit dan in een zalige positieve flow en je hebt het gevoel dat je de wereld aan kunt. Ideeën ontspruiten uit het niets, mensen reageren spontaan op je en  je voelt je licht. Blij zijn en vreugde delen creëert een authentieke bijdrage aan een mooiere wereld.

2. Neem de tijd om goede beslissingen te nemen

Dat je dit leest is op zich al een goede beslissing. Als je niet zeker bent in een te nemen beslissing, geef jezelf dan de tijd om te voelen. Kies bewust een moment om even naar binnen te gaan om te voelen. Lukt dit niet zo goed voor je, dan kun je ook de voors en tegens tegen elkaar af te wegen. Schrijf ze op.

Het nemen van een beslissing heeft twee kanten. Het is belangrijk een goede beslissing te nemen (oh oh, dat verhoogd de druk 😊 ). En aan de andere kant, is elke beslissing goed, omdat ze je naar het volgende punt brengt. Je leert van elke beslissing. Zelfs als je niet beslist.

3. Durf iemand te vragen er even voor je te zijn

Als het even niet gaat, is het fijn wanneer er iemand tijd voor je heeft. Iemand die naar je luistert, met je meedenkt, relativeert, je een liefdevolle schop onder je kont geeft. Heel veel mensen generen zich om alleen al de vraag te stellen. Ze willen niemand tot last zijn. Ze denken dat ze de enige zijn. Ze schamen zich dat het nog steeds niet veranderd is. Maar weet dat we allemaal hetzelfde zijn. Dat we allemaal momenten hebben dat het even niet gaat. En dat we dan ook allemaal even iemand nodig hebben die er voor ons is. En besef dat een mens er graag voor een ander wil zijn. Omdat het namelijk zo herkenbaar is. En omdat het een opening is om ook zelf die de vraag te stellen als het nodig is.

4. Kom van die bank af

Jezelf toestaan om onder een deken weg te kruipen is helemaal oké. Zo lang je maar beseft dat het je op de lange termijn niet verder brengt. Maar door jezelf even toe te staan lief te zijn voor jezelf, creëer je nieuwe kansen. Je komt bijvoorbeeld op nieuwe ideeën. Je bent even tot rust gekomen door afstand te nemen. Dat hoeft natuurlijk niet persé op de bank. Je kunt ook een bad nemen midden op de dag. Of even in de tuin wat onkruid weghalen. Werkt lekker aardend trouwens.  Veranderingsprocessen kunnen door dit soort momenten beter integreren in je onbewuste. Maar belangrijk is dat je vervolgens weer in beweging komt. Of dat nou is door te gaan wandelen, sporten, afspreken met vrienden en vriendinnen. Kies de beweging die het beste bij je past. Maar ga vooral als eerste iets leuks doen.

5. Laat twijfelen over aan pinguïns

Wanneer je gaat twijfelen, dan ga je appels met peren vergelijken. De vraag is waarom je twijfelt. De meeste mensen, zo blijkt, zijn bang om een verkeerde keuze te maken. Ze zijn bang om iets te missen. En weet je, er zijn altijd nog betere keuzes. Het zijn de stemmetjes in ons hoofd die ons van alles wijs maken. Die ons willen doen geloven dat we iets missen. Of misschien omdat we denken het niet waard te zijn. Of omdat we het zogezegd niet kunnen waarmaken. Om twijfelen te voorkomen, kun je het best van te voren al bepalen wat je nodig hebt. Bepaal op basis daarvan wat het beste bij jou past. En als je twijfelt omdat je rekening houdt met wat anderen van je zullen denken, ga dan even voelen waar je blij van wordt, kom in beweging en stuur je twijfels in een pakketje naar de pinguïns.

Ik gun je van harte dat je leeft vanuit jouw authentieke zelf. En mocht je het fijn vinden dat er even iemand voor je is, maak dan gebruik van mijn gratis ‘Flow Sessie’. Gewoon even delen en je weer lichter voelen. Gun jezelf een lach op je gezicht . Vraag hieronder je Flow Sessie aan.

Volg Krachtig Anders via