Hoe autopech en een vriendinnendag een ‘les’ in ervaren en vertrouwen werden

Onlangs ben ik drie keer stilgevallen met mijn auto. Op de autosnelweg. De eerste twee keer in dezelfde rit onderweg naar huis. De derde keer was ik onderweg naar mijn lieve vriendin Diana voor een heerlijke vriendinnendag. Niet fijn, maar ook niet onoverkomelijk. We planden een nieuwe afspraak.

Vol vertrouwen en blijdschap vertrok ik een week later opnieuw naar het westen van het land. Ondertussen luisterde ik naar een uitzending van Lorie Ladd. Vertrouwen, daar ging het over. Als je in het oog van de storm staat, kun je er dan op vertrouwen dat het oké met je gaat en dat er voor je gezorgd wordt. Dat het enige dat je hoeft te doen, het opdoen van ervaringen is. Ah mooi, herkenbaar, dacht ik. Erop durven vertrouwen dat wat er ook gebeurt, dat je oké bent. En dat het een ervaring is. Iets waar ik mezelf al langere tijd in oefen.

Met nog een klein half uurtje te gaan, ging plots het inmiddels voor mij welbekende lampje branden. Met twee rijstroken rechts van mij, leek het mij verstandig richting de rechter rijbaan te gaan. Mijn gedachtenmolen en adrenalinepijl gingen in langzaam stijgende lijn aan de slag. Hoe lang ik kon blijven rijden, wist ik niet. Oké, goede moed en rustig blijven. Vlak voor een afslag, op een inmiddels vijfbaans autoweg, viel de motor stil.

Dat moment!

Het voelde als achterover vallen, overgave, me afvragend: hemeltje lief wat nu en mezelf zo snel mogelijk in veiligheid brengen. Paniek.

Ik belde Diana, die in eerste instantie dacht dat ik een grapje maakte. Want hé, ik wil nog wel eens een grapje maken.

De opgebouwde spanning brak los. Dat ik twee uur van huis was en niet op mijn auto kon vertrouwen, dat veegde de vaste grond onder mijn voeten vandaan. Het raakte aan mijn gevoel van me niet veilig voelen, geen houvast hebben, hoe goed voor jezelf zorgen, maar ook anderen niet in gevaar willen brengen. Eenmaal weer tot rust gekomen, moest ik wel ontzettend lachen om het feit dat ik meteen na de uitzending van Lorie, een oefening in ervaren en vertrouwen kreeg. Hoe snel wil je het leren, zal ik maar zeggen. Maar ik was oké midden in de ervaring.

Uiteindelijk is natuurlijk alles goed gekomen en wist en voelde ik ook dat het stap voor stap opgelost zou worden. Die dag ben ik met een vervangauto naar huis gereden. En mijn eigen auto kwam een dag later met transport. In het stap voor stap oplossen heb ik nog een paar fysieke ontladingen ervaren. Daarmee heb ik opgebouwde spanningen los kunnen laten. Ik had er behoefte aan om met mensen mijn verhaal te delen. Dat raakte mijn gevoel zodat ik mezelf eraan kon overgeven en het los kon laten. Dat is wat ik geleerd heb. Er niet alleen mee blijven rondlopen als het even niet gaat. Durf mensen te vragen om even tijd voor je te maken. Ze doen dat graag voor je.

De vriendinnendag is ook nu weer heel anders verlopen dan gedacht. Maar ondanks dat waren we blij dat we weer eens samen waren. En dat alvast de start is gemaakt om edelstenen en mineralen te gaan integreren in de cursus ‘Het Ritme van de Godin’. Maar daarover later meer.

Ben je benieuwd naar wat de cursus jou nu al te bieden heeft? Neem dan een kijkje bij het aanbod hier op de site.

Volg Krachtig Anders via