Een verborgen parel is niet voor niets een verborgen parel

Verborgen parels wachten geduldig om ontdekt te worden

Geen enkele verborgen parel laat zich gemakkelijk ontdekken. Je moet er altijd moeite voor doen. De ene keer meer dan de andere.

Eenmaal de parel ontdekt, opent zich je hart voor de verwondering van de schoonheid en gelukzaligheid. Het is het antwoord op je (on)bewuste verlangen. Het is de magie van het leven.

Open staan voor het pad van ervaringen transformeert je naar de liefde voor jezelf en de ander, naar de waarheid van je hart en van je ziel.

Moet je dan voor alle ervaringen open staan?

Nee, dat hoeft zeker niet. Want de verborgen pareltjes voor jou kom je tegen op het moment dat je ervoor kiest, en soms pas als je er klaar voor bent om tot actie over te gaan als het met jou resoneert. De een is avontuurlijker ingesteld of ontvankelijker voor nieuwe ervaringen dan een ander. Iedereen heeft de keuze om te  kiezen. En zelfs niet kiezen is een keuze.

Wat wel blijkt, is wanneer je jezelf meer en meer open stelt voor bewustwording en nieuwe ervaringen, hoe meer ervaringen er op je pad komen. Ervaringen voelen dan meer als een uitnodiging om op ontdekkingstocht te gaan.

Wat een stad te maken heeft met jouw verborgen parels

Gisteren was ik in mijn geliefde stad Luik. Een Waalse industriestad die lange tijd een zeer negatieve naam had vanwege de vervuiling en onderkomen infrastructuur. Mijn eerste echte fascinatie ontstond doordat een van mijn eerste werkgevers betrokken was bij de herstructurering van Place Saint Lambert. Dat was in de jaren negentig. Ik was wel al eens eerder in Luik geweest en kocht er toen op de zondagsmarkt een Chinees theeservies.

Toch is het pas in de laatste tien jaar dat ik Luik echt ging ontdekken. Of heeft Luik mij ontdekt? Gekust, beroerd, omarmt, bedwelmd, verrijkt, veroverd, betoverd. Door het telkens moeite doen om er naar toe te gaan, om andere wegen te bewandelen, om te zoeken en te wandelen om te wandelen, ontdekte ik vele pareltjes. Luik is voor mij, naast de plek waar ik woon ook een gevoel van thuis zijn.

Het proces van ontdekken van de verborgen parels van de stad Luik, staat voor mij gelijk aan het ontdekken van je eigen verborgen parels.

 • Je creëert een intentie en onderneemt actie
 • Je gaat ontdekken en uitproberen
 • Je krijgt te maken met uitdagingen en omleidingen
 • Je krijgt te maken met teleurstellingen en onverwachte situaties
 • Je krijgt te maken met doorzetten en bijstellen
 • Totdat je vol verwondering wordt getrakteerd op dat ene bijzondere pareltje. Het moment om te vieren

Eenmaal ontdekt en verwondert, ontstaat er ruimte voor meer eenvoud van het proces. Je ziet soms zo lang tegen iets op. Maar eenmaal dat je het gedaan of geleerd hebt, zeg je vaak tegen jezelf, ‘Had ik dat maar eerder gedaan’ of ‘Heb ik daar zo lang tegenop gezien’. Achteraf blijkt het minder spannend of eng te zijn dan eerst gedacht.

Te vaak nog laten mensen zich tegenhouden door de angst voor de angst. Een venijnig deel in ons dat zich soms hult in een ogenschijnlijk comfortabel kader. Totdat er bewustzijn aan te pas komt. Omdat:

 • je steeds in eenzelfde soort van situatie terecht komt
 • het je moeite kost werk, gezin en sociaal leven te combineren
 • het je niet lukt om die droomjob te vinden
 • je niet weet wat je eigenlijk echt wilt
 • je maar niet begrijpt hoe je wel meer geluk in je leven creëert
 • je steeds meer denkt dat het aan jou ligt

Zo zijn er nog vele redenen en overtuigingen te benoemen waarom je je door je angst laat leiden.

Door te gaan werken met krachtige intenties, de energie van de maan en orakelkaarten, creëer je meer rust en richting, vreugde en flow in je leven. En als jij zoiets hebt, dat wil ik ook wel, neem dan een kijkje bij de cursus ‘Het Ritme van de Godin’. Morgenavond 2 juni start een nieuwe cursus.

Inspireer jezelf en anderen en deel op Facebook of Instagram welke verborgen parel jij ontdekt hebt.

Volg Krachtig Anders via