Vier manieren om je met de energie van de maan te verbinden

Eenmaal je bewust ervaart wat de energie van de maan je brengt, wil je niet meer anders. Ze is zo krachtig en transformerend. Liefdevol en vrouwelijk. Ik laat je kennismaken met vier manieren om je met de maan te verbinden.

De meest gebruikte maanfasen, zijn de nieuwe maan, de wassende maan, de volle maan en de afnemende maan. Elke maanfase kent haar eigen energie waarmee je je kunt verbinden. Om meer vertrouwen te krijgen in de leiding van het universum en de flow van het leven.

Nieuwe maan

Dit is het moment om nieuwe zaadjes te planten en je intentie te creëren. Het is een magische tijd om samen te werken met de maan. Ook al is ze niet zichtbaar, haar energie is bouwt op en helpt je bij het creëren van jouw wensen. Creëer je intentie en verbind je ermee. Voel hoe het is als je je intentie hebt gerealiseerd. Maak er een mooi ritueel van en schrijf je intentie uit. Plak er een afbeelding bij die je intentie verbeeld en zet je afbeelding ergens waar je vaak bent. Beelden dringen meteen door in je onbewuste, en zijn daarom sterker dan woorden.

Wassende maan

De wassende maan vind altijd plaats een week na de nieuwe en een week voor de volle maan. De energie is nog steeds in opbouw en deze week krijg je helderder hoe je je intentie kunt gaan neerzetten. Welke acties je kunt ondernemen en welke kansen je kunt pakken. Dit is het moment om zaken die om een oplossing vragen, op te lossen. Kom in actie.

Volle maan

Onbewuste en niet geheelde stukken komen naar de oppervlakte. De ene keer zul je er meer last van hebben dan de andere. Maar altijd wordt je gevraagd om tijdens de volle maan los te laten wat jou niet meer dient bij het realiseren van jouw intentie. Dit is de tijd om dankbaar te zijn en jezelf of een ander te vergeven. Schrijf alles op. Voel het. En als je wilt, verbrand je het papier. Let daarbij op dat er niets in brand kan vliegen. Doe het bij voorkeur in de wasbak van het aanrecht. Heb je meteen water bij de hand. Wees met vuur altijd alert en voorzichtig.

 Afnemende maan

De afnemende maan vindt altijd plaats een week na de volle maan en een week voor de nieuwe maan. De energie bouwt nog steeds af. Het gevoel tegen de stroom in te zwemmen kan hier parten spelen. Forceren werkt niet en daarom nodigt de afnemende maan je uit om naar binnen te keren en te vertrouwen op het proces dat je bent gestart tijdens de nieuwe maan. Dit is het moment om lief te zijn voor jezelf, het verzet los te laten en te vertrouwen.

Volg Krachtig Anders via