Zo luister je naar je innerlijke stem – 11 tips voor jou

Sensaties als kippenvel, een kriebel in je buik, een spontane ingeving, geïnspireerd raken. Dit zijn signalen die vanuit je onbewuste naar je bewuste worden gebracht. Vaak zonder dat je je er op had ingesteld. Het is jouw intuïtie waar je op mag vertrouwen, die jouw je pad wijst. Het zijn boodschappen en raadgevers van het hoogste niveau.

Je innerlijke stem fluistert je de meest fantastische dingen toe. Maar als je je laat leiden door drukte, stress en bijvoorbeeld pleasen, dan wordt het moeilijk om die fluisteringen te verstaan. Word je bewust van de eenvoudige mogelijkheden om de taal van je innerlijke stem te leren verstaan. Je kunt vandaag al beginnen. Kleine ruimtes in je dag maken om te horen wat jouw prachtige innerlijke stem jou allemaal wil vertellen.

 

Dagdromen

Door af en toe eens te ‘verdwijnen’ in een dagdroom, kun je tot hele mooie nieuwe beelden en ideeën komen. Laat je leiden door je beelden.

Verhalen lezen

Door het lezen van verhalen ontvang je inzichten en herkenning. Lees over iets wat je op dat moment bezig houdt. Of laat een boek jou kiezen als je in een boekhandel of bibliotheek bent.

Edelsteen Amethist

Als je heerlijk wilt slapen en nieuwe inzichten wilt krijgen, leg dan een amethist op je nachtkastje. Bij uitstek de steen waarmee je je in alle rust spiritueel kunt ontwikkelen.

Ervaar stilte

Zoek eens de stilte op. In jezelf en je omgeving. Stem je af op je ademhaling en ervaar hoe het stiller wordt in jou. Zoek de stilte ook op plaatsen waar het stil is om je heen. Voel wat dat met je doet.

Schrijf invallen op

Op onverwachte momenten krijgen we vaak ideeën. Misschien dat je er nu nog niets mee kunt. Maar schrijf ze in ieder geval op. Dan kun je altijd terugkijken als je een idee nodig hebt.

Wandelen

Bewust wandelen verlegt je focus van doelloos blijven ronddraaien in je dagelijkse gedachten. Kijk bewust om je heen. Luister, voel, ruik en kijk. Hoe klinken je voetstappen. Hoe ruikt het bos. Geniet van wat je ervaart.

Innerlijk kompas

Durf te vertrouwen op je innerlijk kompas. Door anderen te vragen om hun gedachten over iets, krijg je nog meer keuzemogelijkheden. Uiteindelijk weet je zelf precies wat jouw beste keuze is.

Seks

Door liefdevolle, kwetsbare en gepassioneerde seks te hebben, laat je alles los wat jou op dat moment bezig houdt. Op zo’n moment is er niets anders dan dat.

Check in bij jezelf

Probeer een paar keer per dag bij jezelf in te checken. Hoe gaat het met mij? Haal een paar keer diep adem en voel gewoon eens hoe het met je gaat. Geef jezelf vervolgens, als het kan, waar je behoefte aan hebt.

Kijk naar een bloem of vlinder

Kijk eens heel gedetailleerd naar een bloem of een vlinder. Naar de tekeningen, laagjes en kleuren. Zie hoe wonderlijk de natuur in elkaar zit, en hoe wij daar mee verbonden zijn.

Wijk van je pad af

Door eens iets anders te doen dan anders, ervaar je nieuwe emoties. Ze kunnen zomaar aanleiding zijn voor iets nieuws in je leven. Of dat het je net dat ene antwoord geeft waar je op zat te wachten.

 

Je ziet, er zijn heel veel mogelijkheden om in contact te komen met jouw innerlijke stem. Vaak weet je wel hoe je het kunt doen, maar neem je niet echt de tijd om er bewust bij stil te staan. Of misschien ben je net op zoek naar manieren om te leren bewust contact te maken met je innerlijke stem. Dan hoop ik dat je met deze elf tips een mooi ingang hebt om in contact te komen met jouw innerlijke stem.

 

Volg Krachtig Anders via