Gepest of eindelijk Geluk(t)

Heb je geen controle over de dingen die in je leven gebeuren?

Ken je de taal van jouw angst als geen ander?

Lukt het jou niet om de teugels van je leven in eigen hand te nemen?

Geloof je niet dat het mogelijk is om jouw eigen leven vorm te geven?

Vind je jezelf regelmatig zielig?

Pesten heeft een grote invloed op jouw leven. Je ploetert, plaart en probeert je er zo goed mogelijk doorheen te slaan. Maar echt gelukkig ben je niet. Het vreet aan je als je ziet hoe gelukkig anderen zijn. Je kunt er soms bijna niet naar kijken. Alles lijkt anderen voor de wind te gaan. En als je ziet hoeveel ‘vrienden’ ze op Facebook hebben, dan wordt je daar ook niet vrolijk van.

Maar wist je dat geluk ook voor jou is weggelegd. Dat ook jij kunt leren hoe je geluk kunt creëren. Het hangt samen met jouw wil om te kiezen voor de mindset van geluk.

Zelf heb ik ook lange tijd gedacht dat een gelukkig en comfortabel leven voor mij niet weggelegd was. Met horten en stoten proefde ik van gelukkige momentjes. Maar aaneengeregen kreeg ik ze niet. Totdat ik kennis maakte met mijn coach die mij leerde hoe ik mijn eigen geluk kon creëren. En dat was het moment dat alles begon te veranderen.

Ik kwam erachter dat ik eigenlijk niet bang was voor het geluk zelf, maar ik was bang om het weer te verliezen. En daarmee hield ik mijn opgebouwde overtuigingen over gepest zijn en een ongelukkig leven in stand. Het leven is een op en neer gaande en golvende beweging. En toen ik eenmaal begreep hoe ik op die golven kon meedeinen werd het eenvoudig. Er was een klik in mijn hoofd en plots begreep ik hoe ik zelf mijn leven in handen kon nemen.

Klinkt dit voor jou onwaarschijnlijk? Dat kan ik me voorstellen. Als je namelijk de ervaring nog niet hebt gehad, dan is er een stemmetje dat tegen jou zegt dat het wel heel erg onwaarschijnlijk is en dat je het daarom maar beter niet gelooft. Dat stemmetje hebben wij allemaal in ons en heeft een naam. Namelijk Ego. Bij de één roept mr. Ego, zoals ik hem noem, luider dan bij de ander. Mr. Ego is als de dood voor veranderingen. Hij zal er alles aan doen om jou op je plaats te houden om maar vooral geen positieve dingen mee te hoeven maken.

Maar weet dat alles start met geloven. Als jij gelooft dat het anders kan en je krijgt de handreikingen die je er bij helpen om de stappen te zetten die nodig zijn, dan heb je de ideale combinatie voor de creatie van jouw geluk en de stem van mr. Ego te verzachten.

Wil jij ook graag meer geluk creëren in jouw leven en kun je daar hulp bij gebruiken, neem dan contact op voor een vrijblijvend (skype)gesprek.

Volg Krachtig Anders via