Intenties zijn het voorportaal van een wens in uitvoering

Gisteren sprak ik met iemand die zich aan de hand van mijn social media zichtbaarheid afvroeg waar ik mijn positiviteit toch maar vandaan haal. Dat alleen al is een compliment. Want het is natuurlijk leuk als je gezien wordt met wat je doet. Dat maakt dankbaarheid in mij los.

Mijn antwoord daar op was dat ik de dingen doe die ik graag doe. Dat ik doorzet, geniet van het resultaat, mij laat inspireren en een beetje magie gebruik.

Maar eigenlijk was ik iets heel belangrijks vergeten. En dat is geloof. Je hebt geloof nodig in wat je doet of wat je wilt doen. Als je niet gelooft dat je iets kunt, of als je niet voor je kunt zien dat je iets doet, dan blijft het meestal bij de intentie dat je iets zou willen doen. Maar dan komt het er niet van. Totdat je besluit in actie te komen.

Als je gepest wordt of bent, dan is het geloof in jezelf soms ver te zoeken. Angst en onzekerheid nemen de overhand. Ze houden je daar waar je bent. Maar erger nog, je gaat ook situaties ontwijken om het jezelf gemakkelijker te maken. En in heel veel gevallen heb je dat niet eens door.  En natuurlijk spreek ik uit eigen ervaring. Het was pas heel laat in mijn leven dat ik echt andere acties ging nemen om mezelf gelukkiger te voelen. Daarom wil ik zo graag mensen helpen zich eerder gelukkiger te voelen dan ik mijzelf dat gegund heb.

Het is pas wanneer je iets gaat doen, dat je een resultaat creëert. En het maakt niet uit hoe groot of klein. Maar ieder resultaat kun je bijstellen als dat nodig is. Als je bijvoorbeeld niet tevreden bent met een aankoop, dan zul je de volgende keer iets beters kopen. Of je gaat nu al terug naar de winkel om je product te ruilen. En zo gaat het met alle resultaten. Intenties zijn het voorportaal van een wens in uitvoering. En je laat je vaak tegenhouden door de angst voor het onbekende. Omdat je niet weet hoe. Omdat  je geen tijd hebt. Omdat je geen geld hebt.

Mocht je je meer willen verdiepen in deze materie, dan kun je bijvoorbeeld een boek lezen over de wet van de aantrekkingskracht. En misschien dat mijn boek met vijftien persoonlijke en krachtige verhalen je ook inspireert om anders naar jezelf te kunnen gaan kijken. En wil je graag een vrijblijvend intake gesprek, neem dan contact met mij op.

Volg Krachtig Anders via